Update Toekomstig Tholen oktober 2024

3 oktober 2024
Ontwikkeling Molenvliet

Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats. In deze update leest u hier meer over. Ook vertellen we meer over de ontwikkeling van de wijk Molenvliet en de voortgang van de Mobiliteitshub.

Tijdelijke afsluiting kruispunt N286

Vanaf maandagavond 7 oktober 19.00 uur tot en met dinsdag 8 oktober 06.00 uur wordt de N286 ter hoogte van het nieuwe kruispunt tijdelijk afgesloten. Helaas is er schade aan het asfalt ontstaan. Om zeker te weten dat er nergens anders ook schade is, wordt het asfalt onderzocht met boringen. Het hele kruispunt wordt daarom tijdelijk afgesloten.

Het doorgaande verkeer vanuit Poortvliet – Halsteren wordt omgeleid via de Ter Ankerweg en de Postweg. Het verkeer uit Welgelegen wordt omgeleid via de Nieuwlandse Kruisweg – Marconiweg, Stevinweg en Welgelegen.

Groenaanplant langs Groeneweg

Vanaf oktober starten we met het aanplanten van groen langs de Groeneweg vanaf het kruispunt op de N286 richting het bedrijventerrein Welgelegen. Ook worden de voorzieningen voor de paddenpoelen dan aangelegd. We verwachten de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2025 af te ronden. Benieuwd naar het ontwerp? Bekijk het schetsontwerp groenaanplant Groeneweg (pdf).

Landbouwsluizen

Op de Nieuwlandsedijk en de Langeweg legt de gemeente landbouwsluizen aan. De lichtmasten zijn geplaatst en worden binnenkort aangesloten. Medio oktober zijn de landbouwsluizen klaar.

Molenvliet ontwikkeling

Ontwikkeling woonwijk Molenvliet

Begin september 2024 startte de aannemer met werkzaamheden om het terrein van de eerste fase klaar te maken voor de bouw. De toekomstige doorgaande weg (Stelling) door de wijk Molenvliet wordt aangelegd. Deze weg verbindt de Burgemeester van Boeijenstraat met de nieuwe rotonde op de kruising met de Molenvlietsedijk en Eeweg. Een verkeersbrug verbindt straks de nieuwe wijk met woonwijk Stadszicht II. Daarnaast worden er waterpartijen (zoals watergangen) en kabels en leidingen aangelegd.

 

De werkzaamheden zijn naar verwachting voorjaar 2025 gereed. Tegelijk wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de eerste straten. Dit is het oostelijke deel tussen Stadszicht II en de Molenvlietsedijk.

Alle straatnamen zijn inmiddels bekend. Ze zijn thematisch op onderdelen van een (wind)molen gekozen, zoals Stelling, Molenas, Windpeluw of Steenzolder. Benieuwd naar alle nieuwe straatnamen? Die staan hieronder.

  • Stelling
  • Windpeluw
  • Koningsspil
  • Steenzolder
  • Molenas
  • Staartbalk
  • Lange Schoor
  • Spoorwiel
  • Kruiwerk
  • Bovenwiel
  • Bovenas
  • Maalwerk
  • Roede
  • Wiek
  • Staakijzer

Voor het centrale gedeelte was al bekend dat BPD Ontwikkeling en Stadlander gaan bouwen. BPD bouwt 35 verschillende koopwoningen en 20 vrije sector huurwoningen via het BPD Woningfonds. Stadlander bouwt sociale huurwoningen. Daarnaast gaat de gemeente Tholen binnenkort zelf bouwkavels voor particuliere zelfbouw uitgeven aan de Molenvlietsedijk naast “De Bent”. Informatie hierover volgt nog.

bestemmingsplan_molenvliet_2024_-_grondexploitatie

Voortgang Mobiliteitshub

In het eerste kwartaal 2025 starten we met de realisatie van de Mobiliteitshub. De civieltechnische aannemer start in deelgebied 1 en de bouwkundige aannemer gelijktijdig in deelgebied 2. Deelgebied 3 realiseren we wanneer we het pand Molenvlietsedijk 7 (crisisnoodopvang) kunnen slopen.

Het plan om het pand in oktober te slopen hebben we opnieuw bekeken. Vanuit menselijk oogpunt vinden we het belangrijk dat de huidige bewoners nog kunnen blijven in de crisisnoodopvang.

Binnenkort gaan we het puin van het pand Molenvlietsedijk 3 breken en alvast verwerken in de fundatie van de hub.  

Mobiliteitshub
Vragen

Contact

Heeft u specifieke vragen of opmerkingen over Toekomstig Tholen? Stuur dan een e-mail naar toekomstig@tholen.nl.

Via nieuwsbrieven en deze website blijven we u tot het einde van het jaar op de hoogte houden van het project. We sturen u ongeveer één keer per kwartaal een nieuwsbrief.