Update Toekomstig Tholen maart 2024

20 maart 2024
Fiets- en voetgangerstunnel N286

Kom naar de feestelijke opening van de fiets- en voetgangerstunnel! 

Op donderdag 28 maart om 15.00 uur opent wethouder Corniel van Leeuwen samen met Heijmans de nieuwe tunnel voor fietsers en voetgangers onderdoor de N286. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn! De feestelijke opening is bij de ingang van de fietstunnel, aan de kant van de Molenvlietsedijk.

Praktische informatie
De opening is bij de ingang van de fietstunnel, aan de kant van de Molenvlietsedijk. Hier kunt u niet parkeren. Kom daarom op de fiets of lopend. Voor de opening nodigen we pers uit. Ook worden er foto’s en video’s gemaakt.

Routes fietsverkeer

Opening fiets- en voetgangerstunnel en omleidingsroutes

Voetgangers en fietsers kunnen via deze tunnel op een veilige manier onder de N286 door. Vanaf 28 maart om 16.30 uur tot en met 10 april kunnen fietsers van Oud-Vossemeer richting Tholen via de Oud-Vossemeersedijk en de Groeneweg de fietstunnel bereiken. Na 10 april kunnen de fietsers vanaf Oud-Vossemeer ook via de Puitsedijk richting Tholen.

Let op! Op vrijdag 5 april vinden er nog asfalteerwerkzaamheden plaats. Die dag kunnen fietsers gebruik maken van de omleidingsroutes zoals afgelopen jaar.

Opening ontsluitingsweg Welgelegen en landbouwroute

De landbouwroute gaat open op vrijdag 29 maart 2024. Ook de weg richting bedrijventerrein Welgelegen gaat open op vrijdag 29 maart. Deze weg krijgt de naam Groeneweg. Hiermee komt er een tweede aansluiting van het bedrijventerrein op de N286.

De genoemde data zijn afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden.

De nieuwe verkeerssituatie uitgelegd

Met de opening van de fietstunnel, de Groeneweg (weg richting Welgelegen) en de landbouwroute is het project Toekomstig Tholen zo goed als afgerond. De landbouwroute ligt in de richting van bedrijventerrein Welgelegen. De landbouwroute kruist de Groeneweg en het tweerichtingsfietspad. Het verkeer op de Groeneweg en het fietsverkeer hebben voorrang op landbouwvoertuigen.

Benieuwd naar de nieuwe verkeerssituatie en wat u als weggebruiker kunt verwachten? Bekijk dan de animatie hieronder.

Animatie: op weg naar een veiligere leefomgeving
Group
Opening N286

Terugblik: opening kruising N286 en aansluiting Molenvlietsedijk

Op maandag 4 maart 2024 openden wethouder Corniel van Leeuwen van gemeente Tholen en gedeputeerde Harry van der Maas van Provincie Zeeland het kruispunt op de N286 en de aansluiting op de Molenvlietsedijk. Het kruispunt en de aansluiting op de Molenvlietsedijk gingen zaterdagochtend 2 maart al open voor verkeer. Een mijlpaal voor het project! Met deze derde ontsluiting is Tholen beter bereikbaar voor inwoners en bedrijven en klaar voor de toekomst.

Meer weten? Lees dan dit artikel.

QR-code BouwApp

BouwApp

Tijdens de werkzaamheden informeert Heijmans omwonenden en andere belangstellenden via de BouwApp over de planning, voortgang en te verwachten hinder. In deze App vindt u informatie over de werkzaamheden, de planning/bouwfasen en de verkeershinder. Vragen en/of meldingen kunt u hier ook doen. Dit is een applicatie die te downloaden is op iedere smartphone of tablet. Iedere gebruiker kan zijn/haar voorkeuren instellen om geïnformeerd te worden. Om het project te volgen, neemt u de volgende stappen:

  • Scan de QR code hiernaast. Of download de Heijmans BouwApp gratis in de appstore (Google, Apple of Windows)
  • Vul in de zoekbalk ‘3e Aansluiting Tholen’ in of gebruik deze link.
  • Selecteer het project
  • Klik op ‘Volgen’

Contact opnemen

Via het nummer 06 - 31 98 63 41 is Heijmans tijdens werktijden bereikbaar. Tijdens calamiteiten buiten kantoortijden kunt u bellen naar het calamiteitennummer: 073 - 54 35 353. Geef bij de melding de volgende meldcode aan: 3AT (Tholen).

Vragen of opmerkingen?

Heeft u specifieke vragen of opmerkingen over Toekomstig Tholen? Bekijk de veelgestelde vragen op onze website of stuur een e-mail naar toekomstig@tholen.nl.