Update Toekomstig Tholen februari 2024

22 februari 2024
Kruising N286

Openstelling kruispunt N286

Aanstaande maandag, 26 februari, start Heijmans met het asfalteren van het kruispunt, de doorgaande route (N286) en de aansluiting op de Molenvlietsedijk (tot rotonde Eeweg). In de nacht van vrijdag 1 maart op zaterdag 2 maart wordt de tijdelijke bypass afgesloten. De werkzaamheden starten vanaf 19.00 uur. Heijmans brengt dan de laatste laag asfalt aan op de aansluitingen op de N286. Er worden omleidingsroutes ingesteld. De werkzaamheden kunnen hoorbaar zijn in de omgeving.

Vanaf zaterdagochtend 6.00 uur is het kruispunt open voor verkeer. De verbinding Poortvliet-Tholensebrug is dan weer open. Ook is het mogelijk om af te slaan in de richting van de Molenvlietsedijk.

Welgelegen

Eind maart gaat de weg richting Welgelegen en de aansluiting van de landbouwroute open. Ook de fietstunnel en verbinding Molenvlietsedijk – Eeweg gaan eind maart open.

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zijn we wel afhankelijk van het weer.

Nieuwe verkeerssituatie

Nu het kruispunt en de aansluiting op de Molenvlietsedijk bijna open gaan, verandert ook de verkeerssituatie. Eerder maakten we daar een animatie over. Benieuwd wat u als weggebruiker kunt verwachten? Bekijk dan de animatie hieronder.

Animatie: op weg naar een veiligere leefomgeving
Group

Aansluiting Burgemeester van Boeijenstraat

De Burgemeester van Boeijenstraat wordt doorgetrokken naar de nieuwe rotonde op kruising met de Molenvlietsedijk en Eeweg. Woonwijk Stadszicht krijg daarmee een tweede ontsluiting voor autoverkeer. De aanleg gebeurt in combinatie met de ontwikkeling van de nieuwe wijk Molenvliet. Het streven is dat de werkzaamheden rond de zomer van 2024 starten. De verbindingsroute is dan eind 2024 gereed.

QR-code BouwApp

BouwApp

Tijdens de werkzaamheden informeert Heijmans omwonenden en andere belangstellenden via de BouwApp over de planning, voortgang en te verwachten hinder. In deze App vindt u informatie over de werkzaamheden, de planning/bouwfasen en de verkeershinder. Vragen en/of meldingen kunt u hier ook doen. Dit is een applicatie die te downloaden is op iedere smartphone of tablet. Iedere gebruiker kan zijn/haar voorkeuren instellen om geïnformeerd te worden. Om het project te volgen, neemt u de volgende stappen:

  • Scan de QR code hiernaast. Of download de Heijmans BouwApp gratis in de appstore (Google, Apple of Windows)
  • Vul in de zoekbalk ‘3e Aansluiting Tholen’ in of gebruik deze link.
  • Selecteer het project
  • Klik op ‘Volgen’

Contact opnemen

Via het nummer 06 - 31 98 63 41 is Heijmans tijdens werktijden bereikbaar. Tijdens calamiteiten buiten kantoortijden kunt u bellen naar het calamiteitennummer: 073 - 54 35 353. Geef bij de melding de volgende meldcode aan: 3AT (Tholen).

Vragen of opmerkingen?

Heeft u specifieke vragen of opmerkingen over Toekomstig Tholen? Bekijk de veelgestelde vragen op onze website of stuur een e-mail naar toekomstig@tholen.nl.