Molenvlietsedijk weer open voor verkeer

2 november 2023
Molenvlietsedijk

Op donderdag 2 november stelden we de Molenvlietsedijk vanaf de rotonde Zoekweg tot en met de kruising met de Mossellaan weer open voor verkeer. Hierdoor is de wijk Dalempolder weer volledig bereikbaar vanaf de Molenvlietsedijk.

Wethouder Corniel van Leeuwen: “We zijn blij dat de Molenvlietsedijk weer open is voor verkeer. We bedanken alle bewoners voor hun medewerking en geduld tijdens de werkzaamheden. Met de aansluiting op de N286 eind dit jaar is Tholen veiliger en prettiger bereikbaar voor inwoners en bedrijven.”

 

Nieuwe verkeerssituatie

De Molenvlietsedijk ziet er nu anders uit dan voorheen. Dat is wennen voor alle verkeersdeelnemers. Benieuwd naar nieuwe verkeerssituatie en wat weggebruikers kunnen verwachten? Bekijk dan onderstaande animatie.

Animatie: op weg naar een veiligere leefomgeving
Group
Molenvlietsedijk2
Fietspad

De maximumsnelheid vanaf de rotonde Zoekweg tot na de kruising met de Hoogaarsstraat nu 30 kilometer per uur (km/u). Ook maken fietsers en voetgangers nu gebruik van vrijliggende fiets- en voetpaden. Vanaf de rotonde Zoekweg tot de kruising met de Hoogaarsstraat blijft het fietsverkeer op een eigen fietspad aan beide kanten van de weg, na de Hoogaarsstraat verandert de verkeerssituatie voor fietsers. Het fietsverkeer van beide richtingen komt hier samen op een tweerichtingenfietspad. Na de kruising wordt de maximumsnelheid 50 km/u.

Rotonde

Eind 2023 stellen we de kruising met de Molenvlietsedijk en Eeweg open. Op de kruising ligt een rotonde. Alle voetgangers en het fietsverkeer van en naar de Eeweg steken de rotonde op dezelfde plek over. Fietsers en voetgangers kruisen de N286 straks via de tunnel. In de richting van bedrijventerrein Welgelegen ligt de oversteek van de landbouwroute. Richting de Marconiweg blijft het fietsverkeer aan de rechterkant van de weg.

Openstelling kruispunt N286

De komende maanden is Heijmans nog druk bezig met de werkzaamheden aan het kruispunt.  Zo brengt ze de verharding aan, net als de verlichting en de slimme verkeerslichten. De openstelling van het kruispunt inclusief de aansluiting van de Molenvlietsedijk staat gepland voor eind 2023. Hierbij zijn we wel afhankelijk van het weer.

Toegang Molenvlietsedijk Zuid

Door de openstelling van de Molenvlietsedijk is de nieuwbouwlocatie Molenvlietsedijk Zuid bereikbaar vanaf de Hoogaarsstraat. In november wordt de tijdelijke bypass vanaf het parkeerterrein Zoekweg buiten werking gesteld. Een deel van deze rijbaan wordt gebruikt voor de bouw van de nieuwe woningen.